Skip to content

Gratis synsprøve

inkl. måling af trykket i øjet

Gratis synsprøve udføres ved hjælp af bogstavstavler og en såkaldt phoroptor, en form for ”kæmpebrille” med et utal af brilleglas. Synsprøven består af en masse tests, der kan afsløre eventuelle synsfejl, og ved behov kan der foretages yderligere individuelle prøver. Det kunne f.eks. være en måling af øjets optiske system, så vi kan konstatere, om der f.eks. er fokuseringsbesvær, bygningsfejl og samsynsproblemer. Derudover kan øjenmusklernes funktion testes, og endelig kan en synsprøve omfatte test af f.eks. farvesyn, dybdesyn og stereosyn.

Som en ekstra service foretager vi altid en grundig undersøgelse af hornhinden og måler trykket i øjet. Er der problemer, som vi ikke kan løse, henviser vi til en øjenlæge.

En synsprøve varer ca. en halv time.
Vi anbefaler, at du bestiller tid, det kan ske på telefon 22 97 14 44.

Få synet tjekket regelmæssigt – Derfor er det vigtigt!

Dit syn ændrer sig gennem hele livet, og selvom man ser knivskarpt som ung, er der ikke nogen garanti for, at synet også fungerer perfekt, når man bliver ældre.

Der sker noget med musklerne der sidder omkring øjet, typisk omkring 40 års alderen. Her vil stort set alle opleve, at armene er ved at blive for korte eller at lyset virker for svagt, når man forsøger at læse en tekst med lille skrift. Derfor er det VIGTIGT regelmæssigt at få tjekket synet og få justeret styrke i briller og kontaktlinser, men i lige så høj grad for at sikre, at dine øjne er sunde og raske

Hvorfor skal man have læsebriller?

Øjet fungerer optisk på samme måde som et fotografiapparat, som skal have én indstilling til landskaber og en anden til portrætter. Flyttes en genstand tættere på øjet, flytter billeddannelsen bag nethinden, og der ses et uskarpt billede. Ved at øge sin krumning kan øjets linse imidlertid fokusere billedet på nethinden, således at det ses skarpt.
Med alderen stivner linsen, hvorved evnen til at fokusere genstande tæt på aftager – det gælder for eksempel ved læsning af bøger og aviser. En læsebrille med + glas flytter det uskarpe avisbillede frem til nethinden og løser derved problemet.

De fleste opdager dog hurtigt, at problemet kan løses med en læsebrille, men der kan ofte gå noget tid, inden man kommer dertil, hvor man opdager behovet. Derfor er det VIGTIGT, at man med mellemrum får tjekket synet, for at holde øje med en mulig synskorrektion, og vi kan i langt de fleste tilfælde måle os frem til dit behov, før du selv er opmærksom på det.

Back To Top